Zuiddijk 38, 3143 AS Maassluis Training: elke vrijdag : 21:00 - 22:00 (m.u.v. de zomer vakantie) in zwembad Dol-fijn
010-5912879 info@osvdelphis.nl

Erepenning Wim Verschuur

In 1989 begint Wim met zijn duikopleiding. In datzelfde jaar krijgt hij zijn eerste brevet. In 2002 wordt hij voorzitter van OSV Delphis, de duikvereniging van Maassluis. De club heeft al jaren zo’n 50 leden. De afgelopen jaren is de manier waarop het bestuur haar werk doet en waarop de vrijwilligers binnen de vereniging klussen uitvoeren flink veranderd. In 2002 deed het bestuur alles binnen vereniging. In de laatste 10 jaar zijn steeds meer mensen binnen de vereniging taken gaan oppakken. De club heeft momenteel 5 instructeurs, de activiteiten commissie is zeer actief, en het recreatieve zwemmen en vinzwemmen op vrijdag in het zwembad wordt druk bezocht.

Delphis is aangesloten bij de Nederlandse Onderwater Bond (NOB). Deze heeft een oude traditie in ere hersteld. Duikers die echt iets bijzonders betekenen voor de duiksport in Nederland en lid zijn van de NOB, verdienen een erepenning. Binnen OSV Delphis is gekeken of wij iemand hadden die daarvoor in aanmerking kwam. Al heel snel kwamen wij op Wim Verschuur. We hebben hem dan ook voorgedragen bij de NOB. Het bestuur van de NOB heeft besloten om de erepenning toe te kennen.

Op vrijdag 28 september was het zover. Om deze avond voor Wim ongemerkt met alle leden te organiseren moest Wim een nieuw lid begeleiden en was deze avond letterlijk onder water. Na de les in de kantine aangekomen begreep hij nog steeds niet dat hij feestvarken was, hij dacht dat iemand anders jarig was. Tot hij zijn vrouw en zoons zag staan, pas toen begreep hij dat hij degene was waar het om draaide. Uit handen van Bert Vos, een bestuurslid van de NOB ontving Wim de erepenning maar hij zeer verrast over was. De leden van de vereniging hebben uitgesproken dat hij best nog wel 16 jaar voorzitter mag blijven van onze vereniging!

Comments are closed.